Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Krig och verklighet

Tecknad soldat håller om barn.

Veckans kortfilm är en animerad återberättelse av en amerikansk soldats upplevelser i Irak för några år sedan. Filmen ger inte någon glamorös bild av krig och den är inte någon amerikansk vapenskramlande propagandafilm. Istället är det en berättelse om hur en enskild soldat lär känna ett par unga killar i Bagdad, och om hur det inte alltid går att skydda sig emot krigets verklighet.

Nature of War är en välgjort kort animerad dokumentärfil som fungerar bra som diskussionsunderlag när det gäller samtal om vad krig innebär på riktigt, och inte på film. Dessutom lyfter filmen indirekt frågor som handlar om varför människor flyr från krig och lämnar sina hem, men även varför man inte gör det. Här finns det utrymme för samtal som rör svensk flyktingpolitik och att låta eleverna arbeta med vilka länder som tar emot flest flyktingar i världen och om de länderna egentligen är trygga platser för barn.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

Temablogg

Slumpa en artikel