Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Veckans högläsningstips

”Hon är en stor författare, Frida Nilsson” avslutar Görel Reimer.

Veckans bok Jagger Jagger handlar om Bengt som är åtta år och mobbad. Bengt vill helst inte gå ut alls då barnen på gården alltid är väldigt elaka mot honom. En gång blir han inlåst i soprummet och där träffar han Jagger – uteliggarhunden som förändrar Bengts liv.

Görel känner sig väldigt kluven till boken eftersom skildringen är så trovärdig, suggestiv och verklig. Och det är en kall och grym verklighet som beskriver barns utsatthet och en självupptagen vuxenvärld. På ett mycket skickligt sätt och med en subtil humor skildrar Frida Nilsson en stark berättelse om utanförskap och upprättelse.

Text: Karin Ahlstedt

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.