Publicerat:

Djupadalsskolan: Biblioteksugglorna får ordet

biblioteksrådet 002Vi har startat ett biblioteksråd på vår skola. I rådet sitter en elev från varje klass tillsammans med Kerstin som har hand om biblioteket. Under hösten har vi träffats 4 gånger. Vi har pratat om hur vi vill att det ska se ut i biblioteket och vad man ska kunna göra där. Det var många som ville ha mysigare sittplatser, mysigare belysning och mer färg.

biblioteksrådet 018Vi har gjort bokmärken som kan användas till att markera var en bok ska stå i hyllan under tiden som man vill titta på den och vi har gjort i ordning en hylla med böcker som biblioteksrådet rekommenderar.

biblioteksrådet 004Vi har också samlat in förslag från klasserna på böcker som vi sen köpt in. Vi gjorde en utställning av böckerna som klasserna blev inbjudna till.

biblioteksrådet 012Dessutom har vi gått runt i klasserna och presenterat några av de nya böckerna.

Under våren ska vi genremärka böcker så att eleverna lättare kan hitta böcker som intresserar dem. Då ska vi också starta ansvarsgrupper som hjälper till i biblioteket, 3 elever åt gången från årskurserna 3, 4 och 5.

Text och foto: Kerstin Johansson

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.