Gå direkt till innehållet

Fåfäng pirat på papegojas bekostnad

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Affisch för filmen "Parrot away".

Hur börjar man en diskussion kring kroppsideal och ett normkritiskt förhållningssätt? Det är klart att målgruppen spelar roll, men veckans kortfilm från The Animation Workshop kan vara en bra start om man arbetar med yngre elever.

Den sena piraten får ta sista papegojan i affären, och eftersom den är lite luggsliten försöker han göra den snyggare utifrån den etablerade normen (läs alla andra papegojor i affären). Väl värt att notera är samtidigt hur piraterna framställs. Utifrån det kan man jämföra hur pirater ser ut i andra filmer och i litteraturen. Det går säkert att använda allt från Lennart Hellsings Sjörövarbok till HBOs Black Sails.

Som alltid i en bra kortfilm är det en rolig knorr på slutet och Parrot Away gör säkert ingen besviken. Se den och glöm inte bort att prata om vad som är vackert på riktigt.

http://vimeo.com/viborganimation/httpvimeocomparrotaway

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!