Gå direkt till innehållet

Tillbaka till framtiden

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Stillbild från kortfilmen "1900–2000".

Det finns ingen Marty McFly i veckans film, men temat är det samma. Denna franska kortfilm börjar på en öppen repetition till en varietéföreställning med en till synes medioker uppfinnare. Men när han presenterar esset i rockärmen så blir föreställningens regissör både imponerad och nyfiken.

Filmen kan användas som katalysator till samtal och diskussioner om de tekniska framsteg som gjorts under 1900-talet, samtidigt som man kan titta på hur bilden av framtiden har sett ut under samma period. Filmer från 70- och 80-talen är ju särskilt roliga (eller skrämmande) att utgå ifrån. En liten referenspunkt är Flykten från New York (Carpenter, 1981) där handlingen utspelar sig i ett laglöst New York 1997. Dina elever har säkert egna referenser, från både film- och spelvärlden.

Veckans film är i sammanhanget väldigt snäll och det finns ett litet skotskt skämt i slutet som förhoppnings några av dina elever upptäcker.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!