Publicerat:

Hur långt har vi kvar?

Images courtesy of VII

Ett år till har passerat och debatten om och kampen för jämställdhet fortsätter. Veckans film är en kort påminnelse om att alla kvinnor och unga flickor inte har samma förutsättningar som det vi tar för givet i Sverige. Samtidigt kan man se det som en uppmaning att komma ihåg att det finns andra företeelser i Sverige som är väl värda att kämpa emot. Veckans premiäravsnitt av Alla är fotografer på SVT visade på de cementerade könsrollerna i modebilder, och vad man kan göra för att förändra förväntningarna på bilderna. Den korta filmen kan användas som diskussionsunderlag i t ex SO- eller NO-undervisningen. Kom ihåg att precis som i klimatfrågan krävs det mer än bara ord för att det ska ske en förändring. Så visst ska vi fira den Internationella kvinnodagen den 8 mars, men varför inte göra det under hela året?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.