Gå direkt till innehållet

Hur långt har vi kvar?

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Barn badar i hav.

Ett år till har passerat och debatten om och kampen för jämställdhet fortsätter. Veckans film är en kort påminnelse om att alla kvinnor och unga flickor inte har samma förutsättningar som det vi tar för givet i Sverige. Samtidigt kan man se det som en uppmaning att komma ihåg att det finns andra företeelser i Sverige som är väl värda att kämpa emot. Veckans premiäravsnitt av Alla är fotografer på SVT visade på de cementerade könsrollerna i modebilder, och vad man kan göra för att förändra förväntningarna på bilderna. Den korta filmen kan användas som diskussionsunderlag i t ex SO- eller NO-undervisningen. Kom ihåg att precis som i klimatfrågan krävs det mer än bara ord för att det ska ske en förändring. Så visst ska vi fira den Internationella kvinnodagen den 8 mars, men varför inte göra det under hela året?

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!