Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Tecknad pärla med eftertanke

Tecknad figur i affär. Bild från https://vimeo.com/120960412 av Ty Coyle

Veckans korta inslag i filmkrönikan är en prisbelönt film, som t o m var nominerad till en Student Oscar. Denna tecknade kortfilm handlar om en tvättbjörn som hittar in i en godisaffär. Då blir det lätt att tro att nu äter den sig proppmätt och somnar innan ägaren kommer och blir fly förbannad, MEN så är det inte. I bästa fall är tvättbjörnen en städpedant och i värsta fall lider den av tvångsbeteende. Utifrån detta kan filmen faktiskt användas för att diskutera vilka olika former av hinder som människor brottas med i vardagen. Precis som med tvättbjörnen är oftast inget som syns. Nu kan detta vara både jobbigt och svårt att prata om med en skolklass, men med lite tur kanske en liten tecknad tvättbjörn kan hjälpa till.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.