Gå direkt till innehållet

Fredagsfilosofi

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Optiskt fenomen.

Jag ska inte göra någon längre utläggning här, utan veckans film kommer att få tala för sig själv. Den bygger på ett uttalande av astrofysikern Neil deGrasse Tyson, där han svarar på frågan Vilket är det mest förbluffande fakta om vårt universum som du kan kan dela med oss?”

Det som presenteras sätter saker i perspektiv och resultatet kan vara både att man känner sig liten, men även som Neil deGrasse Tyson säger, stor. Grunden i det som kommer fram här är hursomhelst att alla atomer som finns i din kropp kan härledas tillbaka till det ögonblick allt började. Presentera detta för dina elever och därefter borde diskussionen rulla på av sig själv.

Så alla ni som känner er som stjärnor: GRATTIS – det är helt rätt!

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!