Gå direkt till innehållet

Titta bortom verktyget

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Tecknad gubbe.

Veckans filmtips är antagligen den kortaste vi har haft med någonsin. Med endast 60 sekunder till hjälp lyckas hursomhelst denna korta animation leverera ett intressant men framförallt tydligt budskap. Det som sägs i denna film känner säkert många igen. Att inte prova på att göra något förrän man har lärt sig verktyget ordentligt. När man fastnar i den formen av tankar är det lätt att det helt enkelt aldrig blir av.

För en elev kan det vara rädsla för att skriva längre texter eftersom stavningen inte sitter till hundra procent, och hos en pedagog kan det vara att inte använda den interaktiva tavlan eftersom hen inte kan alla funktionerna. Det bästa tipset är då helt enkelt att bara göra något. Börja med något litet och utveckla hantverket under resans gång. Om det så är att skriva eller använda ett nytt tekniskt hjälpmedel. Se filmen så förstår du vad jag menar!

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!