Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Veckans boktips

En bok om vänskap mellan tre sinsemellan rätt olika barn är veckans bok. Vero hit och dit av Katarina Kieri och med illustrationer av Helena Lunding Hultqvist, handlar om Vero, Markus och Abbe som är i 9-10-årsåldern. Abbe är den lite stökige killen, som kanske innerst inne är osäker. Markus är tystlåten och har en mamma som lider av depression. Vero har precis flyttat in och hon är så otroligt klok tycker Markus. Snart blir de tre barnen vänner. De har roligt ihop, speciellt när de besöker Markus granne Anja, som är musiklärare och låter barnen spela på instrument.

Problematiken i boken är att Vero är fattig och snart måste flytta igen. Det gör hennes vänner förtvivlade, men Anja är den som finner på råd.

En fin och ganska lättläst liten bok som passar bra på lågstadiet.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.