Gå direkt till innehållet

Drakflygning i Rio

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Flera exemplar av Brasiliens flagga hänger mot en grå himmel.

En av de saker som är fantastiskt kul med internet är att det öppnar upp för att lära känna delar av andra länder och kulturer som inte alltid kommer fram i läroböcker eller traditionella skolfilmer. I veckans filmtips berättar unga tonåringar och äldre veteraner om hur drakflygning går till i en av Rio de Janeiros favelas. Att de just här inte spelar fotboll på en strand är uppfriskande på så sätt att det ger en mer nyanserad bild av hur ungdomar, och även vuxna, tillbringar sin fritid.

Nu är inte detta någon snäll form av drakflygning och det berättas om skärsår på händerna. Däremot är det inga bilder som visar detta, om någon var orolig. Filmen är riktigt vacker utan att fastna i några av Rios klichévyer. På fem minuter får man en dimension till av livet i Brasiliens näst största stad, som nästa år står värd för sommar-OS.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!