Publicerat:

Veckans boktips

Du känner doften av våt mylla när ditt ansikte pressas ner mot den leriga marken. Du får allt svårare att andas. Din kropp är förlamad av panik, men du kan inte skrika. Ångesten fladdrar i bröstet likt en fångad fågel i sin bur. Du känner hur dina lungor töms på luft när du långsamt kvävs…

I boken Näthat Blues skildrar författaren Agnes Hammer det viktiga och angelägna ämnet nätmobbing. Det är sidmässigt en relativt kort bok, men ändå rymmer den så mycket förtvivlan och panik inför kränkningarna. Att vara utsatt för näthat och/eller mobbing kan nog de flesta relatera till och känslan av förlamning är högst relavant. Författaren gestaltar på ett knivskarpt och skickligt sätt hur mobbning och näthat bryter ner och kväver en ung människa fullständigt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.