Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Veckans boktips

Det finns många böcker som ger sig på att förklara olikheter i samhället, men Eva Staaf och Emma Adbåge lyckas tillsammans skapa en utmärkt utgångspunkt för de viktiga och svåra samtalen. Bild och text samspelar på ett väldigt fint och inlevelsefullt sätt.

Boken handlar om Tilly och kompisen Tage. Och hur de ser på världen utifrån sitt barnperspektiv. Tilly som trodde att … är en berättelse om klass och kultur. Det är berättelsen om hur Tilly ser på världen och hur hon tror/vet att den ser ut. Det skulle lätt kunna bli präktigt, men det blir det som tur är aldrig. Staaf och Adbåge bjuder  sina läsare på en skarp och humoristisk bilderbok med ett samhällskritiskt barnperspektiv utan pekpinnar.

Text: Karin Ahlstedt

 

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.