Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Storstadsfakta

Ibland finns det inget bättre än att se en kort och enkel (på ytan) animation som är både lekfull och lärorik. Denna veckas lilla filmtips är inte ens två minuter, men det går säkert att arbeta med innehållet i minst en timme. Filmen fokuserar på snabba klipp som jämför Paris och New York City med varandra. Både stora symboler för städerna andra småfakta kommer fram. Det kan ju t ex vara kul att efterforska vem Amelie och Carrie är? Två välkända profiler för respektive stad, eller?

Filmen kan användas både i geografi- och språkundervisningen och varför inte tillsammans. Det kan vara ett kul sätt att lära sig mer om två ikoniska metropoler som är hyllade både i sång och film. Finns möjligheten och intresset så har ju faktiskt Woody Allen gjort film om båda städerna, vilka är mycket sevärda och fyllda med diskussionsunderlag.

https://vimeo.com/125167921

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.