Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Alexandra Allard – Internationalisering i skolan – hur och varför?

Alexandra Allard – internationell samordnare på Värnhemsskolan – berättar om internationaliseringsarbete i skolan som ett sätt att främja det kreativa lärandet och verka mot fördomar och främja tolerans, med utgångspunkt ur Ken Robinssons tal – How schools kill creativity. Vidare ges en inblick i EU-politiska mål och direktiv och FN:s rekommendationer för internationaliseringsarbete i utbildningssystem världen över. Det ges också en genomgång av vilka fonder som finns att söka för internationella utbyten och utlandspraktik inom och utanför Europa. Avlutningsvis blir det en diskusson utifrån deltagarnas egna erfarenheter och frågor om internationaliseringsarbete.

Alexandras föreläsning kan du se på Malmö latinskola kl 8.15 – 10.00 och kl 12.45 – 14.30.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.