Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Vulkanutbrott

Moln väller in över sjö.

Det är lätt att glömma bort att naturen och Jorden följer sin egen väg snarare än den som vi människor önskar. Ett exempel är den kraft som gömmer sig under marken och som ger sig till känna på olika sätt. Det finns de vulkanutbrott som inte skriker efter uppmärksamhet, där lavan rinner ut i havet och kyls ner. Sedan har vi den varianten som mer ser ut som en explosion, vilket är hur det såg ut i april när vulkanen Calbuco i Chile fick sitt utbrott. Veckans film visar just detta och det är oundvikligt att inte bli imponerad av hur mäktig naturen är, vilket sätter människans roll i perspektiv.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slumpa en artikel