Publicerat:

Linda Ellinore Lindberg – Språkinriktad ämnesundervisning och pedagogiska knep

Linda Ellinore Lindberg diskuterar vilka pedagogiska knep man kan använda i undervisningen för att stötta eleverna språkligt. Språkinriktad ämnesundervisning handlar om att lärare fokuserar på språkets roll i alla ämnen. Forskningenvisar att den här typen av undervisning är gynnsam för alla elever, men nödvändig för flerspråkiga elever. Det första steget mot en språkinriktad ämnesundervisning är medvetenhet om språket och dess betydelse för lärandet.

Pedagogisk Inspiration Malmös förvaltningsgemensamma studiedag Pedagog Malmö Live går av stapeln den 29 september och du ser Linda kl 12.45-14.30 på Malmö latinskola.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.