Gå direkt till innehållet

Michael Blaesild – Karaktärsmatematik, hur gör vi?

Publicerat: Skribent: Red. Pedagog Malmö
Marknadsföring för seminariet "Matematik i praktik och teori".

Michael Blaesild är yrkeslärare på Mölledalsgymnasiet som tillsammans med Elisabet Belander, matematiklärare på KomVux, utfört en studie i att kombinera byggämnen med matematik. Syftet med projektet är att få en ökad måluppfyllelse i matematik på byggprogrammet. Samt att påvisa och lyfta kursplanens skrivningar i matematik och byggämnena. Frågor som, hur kan vi synliggöra lärandet, få elever att fundera, meningsfulla diskussioner, lära av varandra, se samband, sätta i sitt sammanhang är frågor som Michael vill belysa på sin workshop/seminarium. Detta samtal med er kommer att handla om hur vi gick till väga för att komma i gång, förberedelser och hur projektet implementerades i elevgruppen samt hur studien resulterade i karaktärsmatematik KaMa.

Pedagogisk Inspiration Malmös förvaltningsgemensamma studiedag Pedagog Malmö Live går av stapeln den 29 september och du ser Michael på Malmö latinskola kl. 10.30-12.00 och 15.00-16.30.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!