Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Verklighetens Christopher Columbus – TEDEd1

Tecknad människoskalle med olika bilder inuti.

De närmsta veckorna kommer Filmkrönikan att presentera korta filmer från TED-Ed, vilka presenterar ett intressant ämne på några minuter. Den första filmen presenterar Christopher Columbus utifrån ett mer modernt perspektiv där han inte längre hyllas som upptäckaren av Amerika. Efter denna film bör alla ifrågasätta varför Columbus-day fortfarande firas i flera amerikanska stater. Se filmen och ta del av några fakta som kanske inte hittat in i skolans historieböcker och få en lite mer balanserad bild av mannen som felaktigt förärats med alldeles för många upptäckter.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

Temablogg

Slumpa en artikel