Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Slavhandelns spår lever kvar – TEDEd2

Tecknad människoskalle med olika bilder inuti.

Det finns få historiska avgrunder som är djupare än den handel med människor som förekom mellan Afrika och Amerika från 1500-talet fram till mitten av 1800-talet. Veckans film förklarar hur slavhandeln startade och vilka konsekvenser den fick och hur Afrika fortfarande påverkas av den. Just för att konsekvenserna syns idag både i Afrika och USA, gör denna film skrämmande aktuell och den lär vara det ett tag till.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slumpa en artikel