Publicerat:

Ny lärare i Malmö?

Malmö stad Grf

Välkommen!

I detta inlägg ska du få lite information om saker inom det specialpedagogiska fältet som du bör känna till. Mer information hittar du på min blogg, www.specialpedagogikmalmo.blogspot.se

Har du frågor är du varmt välkommen att maila mig, Ulrika.Burman@malmo.se

  • Grundskoleförvaltningen i Malmö Stad har ett avtal med Inläsningstjänst som berättigar alla (inga diagnoser behövs) grundskoleelever, deras klasslärare och alla assistenter att streama ljudfiler till samtliga, i Sverige förkekommande, läromedel. Det går även att hämta hem filer för att kunna lyssna utan internetanslutning. Kontoinformation har mailats ut till alla @skola.malmo.se adresser. Saknar du inloggningsuppgifter kan du maila Inläsningstjänst, kundtjanst@inlasningstjanst.se.eller kontakta mig. Som pedagog har du fått behörighet att själv skapa konton till nya elever. Avtalet omfattar inte Studiehandledning. Läs mer på: Inlasningstjanst Fantastiskt! 
  • Grundskoleförvaltningen har även ett avtal med MV-Nordic. Detta avtal ger alla (inga diagnoser behövs) lärare, elever och assistenter rätt att använda produkter som CD-ord, IntoWords och IntoWords pocket. Informationsträffar kommer att hållas under hösten. Kontoinformation mailas till samma adress som ovan.  Läs mer på: MV-Nordic Underbart! 
  • Grundskoleförvaltningen har även ett avtal med Nationalencyklopedin. På webbsidan kan du läsa mer och gå snabbkursen IT för lärare där du bland annat får veta hur eleverna kan få hjälp och stöd i att utveckla sina ordförråd. Skapa ett konto så kan du använda NE:s tjänster även utanför Malmö Stads intranät. Vilken tillgång!
  • Under våren 2015 har Logopedmottagningen på Skånes Universitetssjukhus, SUS, genomfört ett seminarium för specialpedagoger, speciallärare och andra som utreder läs- och skrivsvårigheter. Seminariet har haft sin utgångspunkt i en överenskommelse som finns sedan flera år mellan Region Skåne och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Remiss för utredning av dyslexi skickas alltid av rektor till Logopedmottagningen. Vill du se bildspelet från seminariet kan du läsa ett tidigare inlägg här på bloggen som handlar om detta. Här finns också en lathund vid utredningsarbetet (beträffade specifika läs- och skrivsvårigheter/dyslexi) på skolan. Skönt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.