Gå direkt till innehållet

Okänd men betydelsefull – TEDEd4

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Tecknad människoskalle med olika bilder inuti.

Nicolaus Steno eller Niels Steensen, som han egentligen hette, är kanske någon som du aldrig hört talas om. Han har trots detta lämnat något till eftervärlden. Hans sätt att arbeta på är det som lever kvar i dag. Steensen förlitade sig aldrig på vad andra forskare kommit fram utan var själv noga med egna empiriska undersökningar. Ett resultat av hans arbete var i förlängningen insikten att vår planet var lite äldre än de 6000 år som bibeln förmedlade. Allt detta är självklarheter idag men för 350 år sedan var förutsättningarna annorlunda.

Läs mer:
https://en.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Steno

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!