Publicerat:

Okänd men betydelsefull – TEDEd4

Nicolaus Steno eller Niels Steensen, som han egentligen hette, är kanske någon som du aldrig hört talas om. Han har trots detta lämnat något till eftervärlden. Hans sätt att arbeta på är det som lever kvar i dag. Steensen förlitade sig aldrig på vad andra forskare kommit fram utan var själv noga med egna empiriska undersökningar. Ett resultat av hans arbete var i förlängningen insikten att vår planet var lite äldre än de 6000 år som bibeln förmedlade. Allt detta är självklarheter idag men för 350 år sedan var förutsättningarna annorlunda.

Läs mer:
https://en.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Steno

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.