Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Rosornas krig och Game of Thrones – TEDEd5

Tecknad människoskalle med olika bilder inuti.

Om populära TV-serier kan hjälpa till att förklara historiska händelser ska vi vara glada. Nu är det en utmaning att veta vem alla är i Game of Thrones och tro det eller ej, men det är lika svårt att hålla reda på vem som är vem i den hundraåriga konflikten som följde kund Edward IIIs död 1377. Denna konflikt utkämpades främst av två familjer, Lancaster och York. Upplösningen kom först efter det 30 år långa Rosornas krig när Henrik VII kröntes 1485. Ett sätt att vänta in nästa säsong av Game of Thrones är att ägna tiden åt deras historiska förebilder. Frågan är bara vilken berättelse som innehåller mest blod och våld. Game of Thrones eller den historiska förlagan?

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slumpa en artikel