Gå direkt till innehållet

Orättvisa på institutionell nivå

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Man bakom orange galler.

Denna veckas korta filmtips handlar om hur bilden av svarta i USA målar upp en hel befolkningsgrupp som brottsbenägna. Denna informationsfilm i animerad form ger en mer nyanserad bild av verkligheten och en historisk bakgrund som är viktig att ha med sig. Filmen kan med fördel användas som startnyckel i ett arbete om USA, rasism eller den ökända slavhandeln över Atlanten.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!