Gå direkt till innehållet

Kärleksjakten

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Hand håller upp telefon där en kärleksmatchning har gjorts.

Veckans lilla kortfilm är charmig och oemotståndlig. Det finns ingen dialog i filmen så bildspråket är det du behöver fokusera på. Filmen har flera lager, vilket skapar ett djup i berättelsen. Detta är imponerande för en film på 8 minuter.

Den grundläggande berättelsen handlar om en man som är på väg hem från jobbet. På pendeltåget meddelar en app i telefonen att det finns en 97% ”LoveMatch” i närheten. Jakten på att hitta henne sätter igång och fotografens användande av närbilder skapar en engagerande dynamik mellan film och åskådare där det aldrig blir riktigt bekvämt att vara så nära, samtidigt som nyfikenheten på om han ska hitta henne håller blicken kvar på filmen.

Ett mänskligt fenomen som filmen också lyfter fram är hur vi (ibland) är så fokuserade på ett mål och därmed missar det som finns runt omkring oss Här och Nu. En uppgift för elever som ser denna film är att identifiera det ögonblick i filmen som symboliserar denna problematik. Det är förhållandevis enkelt att upptäcka denna scen.

Se, njut och värm dig med en mysig film nu när november obönhörligen närmar sig. (OBS! Den kanske inte slutar som du hade tänkt dig.)

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!