Gå direkt till innehållet

Redskap till filmanalys

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Tecknad polis.

Veckans korta och animerade film är något som inte enbart ska ses som något fristående. Den presenterar 12 steg som varje filmhjälte följer i stora s k Blockbusters. För att få ut så mycket som möjligt av denna kortfilm behövs då en annan film som går att analysera. Det finns kortfilmer som går att hitta i denna blogg, men även de spelfilmer som vi erbjuder som strömmande media är användbara.

Viktigt att tänka på är att de 12 stegen även kan återfinnas i filmer som inte upplevs som actionfilmer, samtidigt som det inte heller är säkert att alla 12 stegen finns med i den traditionella Hollywood-filmen. Genom att diskutera i klassrummet kan ni säkert upptäcka mycket tillsammans och därefter kommer ni att se hur många av de begrepp som lyfts fram i veckans kortfilm, återfinns i all film.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!