Gå direkt till innehållet

Smokey Bear

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Tecknad björn och liten pojke.

Denna film från 1960 är en amerikansk informationsfilm (egentligen flera 1-minutsfilmer) som skulle kunna vara en variant på det material som visades i SVT:s Anslagstavlan en gång i tiden. Syftet med denna film är att informera om skogens betydelse och vad vi människor ska tänka på när vi befinner oss i den. Observera också att Smokey Bear är med och han är en amerikansk ikon, som har använts sedan 1944 för att upplysa om faran med skogsbränder. Se filmen och ställ er frågan om innehållet fortfarande är relevant eller har vi lärt oss det vi behöver veta under de senaste 55 åren?

Läs mer.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!