Gå direkt till innehållet

Vattentema i de lägre klasserna på Tingdammsskolan

Publicerat: Skribent: Louise Wadenhammar

I årskurs ett och två på Tingdammsskolan så startade terminen med NO området vatten. Lärarna i de olika klasserna har valt helt olika sätt att arbeta med sin klass. En av lärarna,Christina, inledde temat i sin etta med en spännande berättelse om ett magiskt ISÄGG. Barnen var helt fascinerade av isägget och ville genast veta mer. Elever sitter i skolbänken.

Hur skulle de bäst ta vara på isägget. Vad händer om det är kvar inne i rumstemperatur? Smälter…termometer…vattenmolekyler…Många nya begrepp som snart kommer att bli fler!

Elever känner på isägg.

 

 

Lärare visar sak för elever.

Lärare hjälper eleverna med kastrull.I en annan etta så var det istället fokus på alla vattnets former. Här smältes det snö i en kastrull och läraren, Anna, demonstrerade vad som hände. Hypoteser ställdes och slutsatser diskuterades ”har luften tagit allt vattnet?”…Barnen springer i klassrummen.

Lektionen avslutades med en lek där alla barnen var vattenmolekyler. Häftigt sätt att befästa kunskapen hos barnen.

 I tvåan så inledde läraren Inez med att be eleverna ta sin grannes händer i sina. ”Hur känns din kompis händer?” ”Kallare än mina..” Efter härliga samtal så kom det fram att Celcius hade kommit på ett bra mått för temperatur. Sen fick barnen hämta in snö och läsa av temperaturen.

Barn tittar på kopp.Lärare står framför sin klass.

Elever gör experiment.

Barnen fick även läsa av varmt flytande vatten. ”Hur varmt tror ni att det är?” ”Jag tror 34′ som på Grand Canaria..!”

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!