Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Barnprogram från förr

Tecknade barn sitter i skolbänkar.

De allra flesta barn i dagens skola tittar på Bankanalen eller någon av alla andra TV-kanaler med barnprogram. Om man som lärare vill diskutera hur de program som möter barnen idag skiljer sig från de barnprogram som fanns för 40 år sedan så kan man använda Kalles klätterträd från filmarkivet.se. Beroende på hur gamla dina elever är finns det utrymme för diskussioner om animering, dramaturgi och berättelse. Annars kanske det bara blir en nostalgitripp för en stor del av lärarkåren, men det kanske inte är helt fel en snötäckt fredag i januari.
Kalle filmlänk(Observera att filmen finns på filmarkivet.se och du länkas direkt dit när du klickar på bilden ovan.)

 

 

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.