Publicerat:

Vattentema i NO-undervisningen på Gullviksskolan

På Gullviksskolan i åk ett och två arbetar man aktivt med ämnesbegreppen.  Innan pedagogerna för in begreppen har de antingen ett visnings experiment eller ett experiment som eleverna själva utför. Eleverna återberättar experimentet och pedagogen återskapar det på whiteboarden. Begrepp kopplas ihop med erfarenheter och bilder. Lektionen avslutas med att eleverna får agera vattenmolekylerna i de olika faserna fast, flytande och gas.
IMG_0100 vatten begrepp+bild
Text och bild: Helena Holmström
Som grand finale sjöngs den trallvänliga H2O låten av vattenmannen och speed.

Film från youtube

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.