Gå direkt till innehållet

Ljus och färg på Tingdammsskolan

Publicerat: Skribent: Louise Wadenhammar
Elev räcker upp handen.

I en trea på Tingdammsskolan så har man under flera veckor arbetat med temat ”Ljus och färg”.

De började med att repetera hur ögat och hjärnan samarbetar och använde sig av en fiffig app för att se vad som händer inne i ögat. De har arbetat utifrån spektrum som har bildat vitt ljus och vice versa. De har pratat om Newton och gjort färgsnurror. Elev gör experiment.Elever gör experiment.Blankett med ifyllda bilder.
De har upptäckt spektrum med hjälp av CD-skivor och ficklampor.
 CD-skiva.

Idag har barnen fått undersöka ljusets brytning i två olika experiment. Efter experiment nr två fick de sammanfatta allt i en labbrapport, fortsättning följer…

 

Elev blåser genom sugrör ner i vatten.

 

Skål med vatten.

Foto: Mina egna

 

Vi belyser de systematiska undersökningarna i naturvetenskap och ser till att få in dem som en naturlig del i undervisningen. På ämnesträffarna för alla lärare som undervisar i NO år 1-5 så delger lärarna sina idéer och berättar om de undersökningar som de och deras elever ar arbetat med under veckan. Väldigt givande diskussioner och inspirerande samtal för alla. Vill du veta mer om vad som händer i denna trea så gå in på Gabriellas blogg;

Gabriellas flitiga bin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!