Gå direkt till innehållet

Att kortskriva

Publicerat: Skribent: Johanna Söderlund
Rosa post it lapp.
”Kortskriv något om helgen”
”Kortskriv något om helgen”

I måndags morse när alla var sådär lagom måndagströtta körde vi igång med (super)kort skrivande på varsin post-it-lapp. Jag tycker att kortskrivande är en användbar metod som snabbt och lätt skapar aktivitet; det ska vara kort och det känns enkelt att ta sig an. Kortskrivande kan utgå från eleverna själva och smidigt bli ett verktyg för att uttrycka egna tankar. Just måndagens uppgift ”skriv något om helgen” blev dessutom ett ypperligt sätt att komma in på formen och på våra vanliga verb i preteritum.

För att kickstarta veckan ytterligare och påminna oss om varför vi är i skolan en trött måndag, så kortskrev vi också något om våra mål i svenska. Förresten! Det går ju så väldigt fort att lyssna på kompisarnas uppläsning också; ytterligare en fördel med kortskrivning.

Rosa post it lapp.
”Kortskriv ett mål i svenska”

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!