Gå direkt till innehållet

Publicerat:

ASL – introduktion

ASL står i färgglada bokstäver.

Att skriva sig till läsning (ASL) är ett arbetssätt som kan användas i den tidiga läs- och skrivundervisningen. Tala, lyssna, skriva och läsa kopplas samman med datorn eller lärplattan som verktyg. Dialogen är utgångspunkt för skrivandet och eleverna kan hjälpa varandra både språkligt och tekniskt då de arbetar i par vid en dator.  ASL ger eleverna möjlighet att formulera sig i skrift, redan innan de kan alla bokstäver eller har knäckt läskoden, genom att prova sig fram och ”upptäckarskriva”.

Under maj månad erbjuder vi på Pedagogisk Inspiration tre träffar för pedagoger som vill komma igång med ASL höstterminen 2016. Vi introducerar ASL utifrån ett språkutvecklande arbetssätt och presenterar bland annat arbetsgång, organisation och teknik. Är du intresserad är du välkommen att anmäla dig här!

Text: Maria Dahlgren

2 kommentarer

 1. Hej!
  Jag och min kollega Eva Axen Blixt vill så gärna anmäla oss till ASL-kursen i maj! Vi har tyvärr sett att kursen är fullbokad, men hoppas på en möjlighet att kunna delta. Vi arbetar på Montessorigrundskolan Maria i Malmö och kommer till hösten arbeta med elever i åk 1. Vi håller tummarna och är tacksamma för svar!
  Mvh
  Eva Lindskog

  1. Hej Eva!
   Kontakta Linda Asplund; Linda.Asplund2 (@) malmo.se så kan hon hjälpa dig vidare.

   Vänligen
   Sara

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.