Publicerat:

Att jobba med grammatik

Eleverna säger ofta att de vill jobba med grammatik. Fast ganska snart tröttnar de på traditionella grammatikhäften och dylikt. Istället brukar vi lyfta tillexempel ordföljd och v2-regeln (att få verbet på andra plats är ju ofta så himla klurigt..) så fort vi ska skriva något. Nästan alltid finns ett ordföljdsschema i någon form på tavlan.

Ett ordföljdsschema finns helst alltid synligt

En annan variant är sönderklippta meningar, gärna om ett ämne man jobbat med dagen innan. Då blir det både en smidig repetition av själva ämnet, ett tempusskifte och en ordföljdskluring i ett; både smidigt och kul!

Sönderklippta meningar är en effektiv och kul grammatik övning, som också kan repetera ett ämne.

Johanna Söderlund

Publicerat:

Skribent Johanna Söderlund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *