Gå direkt till innehållet

Ladda inför sportlovet

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Lasse Åberg åker skidor.

Det är inte alla som ägnar sig åt skidåkning under vecka 8, men alla kan säkert uppskatta humorn i denna 40-åriga kortfilm med Lasse Åberg. Med tydliga inslag som kom att bli Sällskapsresan 2 – Snowroller driver den både med sig själv och andra. Se upp i backen är ett av alla TV-historiska inslag som går att hitta i SVTs Öppet arkiv.

Skärmdump ur Sällskapsresan med Lasse Åberg.

Det finns delar av filmen som är väldigt tidstypiska, men de bjuder in till diskussioner kring vad som har förändrats under de senaste 40 åren. Då kan det handla både om kläder och synen på tobak.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!