Gå direkt till innehållet

Publicerat:

MalmöÄventyret

 

Nu kommer Drömmarnas hus Äventyr äntligen till Malmö och spännande väsen kommer under vårterminen 2017 befolka Torups skogar.

För vem?           För elever i åk 2 i Malmö

När?                   Vårterminen 2017

Att delta i Malmöäventyret är helt kostnadsfritt och transporter till och från Torup ingår.

Bokningen öppnar i oktober men du kan redan nu skicka in en intresseanmälan så du blir garanterad att få erbjudandet och med det mer information skickat direkt till din mailadress när det släpps.

Intresseanmälan hittar du här: http://goo.gl/forms/kzcpAkYDjC

Drömmarnas Hus har i sex års tid iscensatt ett stort årligt Äventyr i Fulltoftaskogarna för elever från hela Skåne.

Ett Äventyr bygger på en väl beprövad pedagogik där man med fiktionen som en tydlig ram skapar ett spännande och motiverande sammanhang för en lärandeprocess. En lärandeprocess som såväl innehåller ämneskunskap (Lgr 11) som träning i samarbete. Ett spännande uppdrag motiverar eleverna att lära sig och de engageras under processen att inhämta kunskap för att klara av uppdraget. Det handlar om samarbete, delaktighet och interaktivitet – ALLA MÅSTE HJÄLPAS ÅT! Själva äventyrsdagen och upplösningen utspelar sig alltid i skogsterräng där barnen interagerar med fiktionens karaktärer och blir historiens hjältar.

MalmöÄventyret är en samproduktion mellan Pedagogisk Inspiration Malmö och Drömmarnas Hus.

För mer info kontakta Caroline Ulvsand, Pedagogisk Inspiration. caroline.ulvsand@malmo.se 0729-81 97 61 eller Ann-Marie Erixon, Drömmarnas Hus ann-marie@drommarnashus.se 0734-48 62 02.

kommentarer

 1. Hej, detta låter intressant. Jag jobbar i särskolan skulle detta vara något som går att anpassa till våra elever?

  Mvh Yvette Tholander (lärare Videdalsskolans särskola)

  1. Hej Yvette
   Vi kommer att skapa ett eller ett par tillfällen som riktar sig till särskoleelever. När vi går ut med själva anmälan i oktober kommer det att finnas information om detta. Du kan gärna göra en intresseanmälan på länken ovanför och skriva att det gäller särskoleelever så får vi en känsla av hur många grupper det kan handla om. Det som är viktigt är att vi inte kommer att ha möjligt att ta emot elever som är rullstolsburna. Äventyret tar plats i terräng och inte på gångstigarna i Torup.

   Vänliga Hälsningar
   Caroline Ulvsand, kultursekreterare Pedagogisk Inspiration

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.