Gå direkt till innehållet

Tvåorna möter fyrorna

Publicerat: Skribent: Gästbloggare
Två elever jobbar ihop i klassrummet.

Under Skapande skola-projektet har tvåorna och fyrorna på Rosengårdsskolan, skrivit berättelser med inspiration av författaren Torsten Bengtsson. Fyrorna har skrivit sina berättelser på dator från början. Tvåorna har i sitt första utkast skrivit för hand. Nu var det dags för tvåorna att renskriva på dator.

Vi tog hjälp av experterna i fyran. En tvåa och en fyra skulle jobba ihop. Fröken Sofie tydliggjorde mål och mening för fyrorna och tillsammans med deras goda vilja kunde vi snabbt konstatera att detta blev en SUCCÈ!

Mål skrivna på tavla.

Fyrornas mål för dessa tre tillfällen…

Instruktioner för dagens lektion.

…och arbetsgången som de ansvarade för. Tvåorna parades ihop med vars en fyra och sedan var arbetet igång.

 

Låt bilderna tala!

Två elever jobbar ihop i klassrummet. Två elever jobbar ihop i klassrummet. Två elever jobbar ihop i klassrummet. Två elever jobbar ihop i klassrummet. Två elever jobbar ihop i klassrummet. Två elever jobbar ihop i klassrummet. Två elever jobbar ihop i klassrummet. Två elever jobbar ihop i klassrummet. Två elever jobbar ihop i klassrummet. Två elever jobbar ihop i klassrummet.

Den där blicken…

Två elever sitter i bänk.

Vilket samarbete!

 

Några ord som kännetecknat dessa träffar: ANSVAR – KUNSKAP – STOLTHET

 

Måndagen den 30 maj har vi vernissage på Rosengårds bibliotek från kl 16. Välkomna!

 

Text och bild: Katharina Olofsson

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!