Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Richard Kristiansson – Pedagogik med musik

Richard Kristiansson.

Jag håller på med något som jag kallar för ”pedagogik med musik”. På studiedagen kommer jag att berätta om hur jag integrerar musik i NO-undervisning. Tanken är att eleverna skall lära sig naturvetenskapliga fenomen och resonemang ungefär som man lärde sig rim och ramsor när man var liten. I min föreläsning talar jag om varför jag använder mig av musik i undervisningen. Annat som tas upp är om hjärnan, om lektionsplaneringar med tydliga kopplingar till Lgr 11, hur bedömningsmatriser och kamratbedömning kan tillämpas samt hur egna filmsekvenser kan användas i undervisningen. Jag kommer även att prata om en klassrumsundersökning jag gjort. Allt kryddat med många sånger. Jag heter Richard Kristiansson och arbetar som Ma/NO-lärare på Kungshögsskolan. En låg- och mellanstadieskola som ligger i Oxie.

Lyssna på Richard på Pedagog Malmö Live! den 27 september.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.