Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Andreas Skog – #näthat och #nätkärlek

Man föreläser framför projicerad presentation. Andreas Skog PML16

– hur skapar vi trygghet och studiero i en uppkopplad skola?
Våra barn växer idag upp med internet som en viktig arena för lek, lärande och identitetsskapande. Hur kan vi som vuxna vägleda dem och stärka dem på ett bra sätt? Och hur kan vi arbeta med att skapa trygghet och studiero i den digitala skolmiljön?
Under föreläsningen kommer vi att beröra internets möjligheter, vad barn och unga gör på nätet, hur vi kan samtala om nätet motverka nätmobbning och olika resurer som kan användas i undervisningen för att stärka elevernas medie- och informationskunnighet.

Andreas Skog arbetar med frågor om digitalisering och lärande för Region Västerbotten. 2016 fick Andreas och teatergruppen UngHästen Surfa Lugnt-priset för Sveriges bästa nätsatsning för unga och vuxna. Tillsammans har de mött fler än 10 000 unga i föreställningen #nätkärlek.

Lyssna till Andreas på Pedagog Malmö Live! den 27 september.

Läs mer
Om föreställningen #nätkärlek
Skollagen om trygghet och studiero på nätet
Ignite talk om ungas integritet på nätet

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.