Publicerat:

Annika Agelii Genlott – STL – Skriva sig till lärande

Hur kan man sprida ny kunskap och vetenskapligt grundade innovationer i skolan? Skriva sig till lärande (STL) är en pedagogisk modell som med en språkligt grundad ansats integrerar digital teknik i pedagogiken. STL har använts under 5 år i Sollentuna och forskningsresultat visar på god måluppfyllelse hos eleverna. Idag bedrivs STL som en nationell satsning i Sverige. Elva av Sveriges kommuner har fått vara med i satsningen och Malmö är en av dem. Den här föreläsningen handlar om skillnaden mellan skolutveckling av 1:a och 2:a ordningen och hur man kan bedriva framgångsrik skolutveckling av 2:a ordningen, trots hinder och motstånd.
Annika arbetar nu som forskare inom Informatik vid Örebro Universitet samt som projektledare vid SKL.

Lyssna till Annika på Pedagog Malmö Live! den 27 september.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.