Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Annika Agelii Genlott – STL – Skriva sig till lärande

Hur kan man sprida ny kunskap och vetenskapligt grundade innovationer i skolan? Skriva sig till lärande (STL) är en pedagogisk modell som med en språkligt grundad ansats integrerar digital teknik i pedagogiken. STL har använts under 5 år i Sollentuna och forskningsresultat visar på god måluppfyllelse hos eleverna. Idag bedrivs STL som en nationell satsning i Sverige. Elva av Sveriges kommuner har fått vara med i satsningen och Malmö är en av dem. Den här föreläsningen handlar om skillnaden mellan skolutveckling av 1:a och 2:a ordningen och hur man kan bedriva framgångsrik skolutveckling av 2:a ordningen, trots hinder och motstånd.
Annika arbetar nu som forskare inom Informatik vid Örebro Universitet samt som projektledare vid SKL.

Lyssna till Annika på Pedagog Malmö Live! den 27 september.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.