Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Momodou Jallow – Rasism, Afrofobi och Normbrytande kunskapsproduktion

Föreläsningen kommer att vara i två delar. Den första delen innehåller en kunskapsmodul där deltagarna får ett teoretiskt ramverk kring rasism och Afrofobi och dess strukturella och institutionella uttryck, och vilka mekanismer som används för att upprätthålla dessa strukturer.
Den andra delen av föreläsningen kommer att lägga särskilt fokus på den koloniala kunskapsproduktionen om föreställningen om ”den andre” i förhållande till olika maktordningar och hur pedagogiken genom normbrytande kunskapsproduktion och förmedling kan användas för att skapa en ny berättelse. Målet är dels att granska effekterna av den koloniala kunskapsproduktionen och dels att använda normbrytande pedagogik för att skapa ett jämlikt samhälle.

Lyssna till Momodou på Pedagog Malmö Live!

2 kommentarer

 1. Hej, jag undrar hur jag anmäler mig? Mvh Andi Jonsson

  1. Hej Andi!
   Anmälan är stängd, men vi skickar dig ett mail med hur du gör för att delta på studiedagen ändå. Obs, mailet jag skickar gäller endast för anställda i Malmö stad.

   Mvh
   Sara, Pedagog Malmö

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.