Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Det snackas om…

News står på pusselmattor som hålls upp av händer.

Välkommen till Pedagog Malmös nyhetsbrev. Det har varit en tung vecka som har präglats av mordet på den 16-årige Ahmed Obaid.

Manifestationer har anordnats mot våldet, bland annat på skolor runt om i Malmö och vid Stadshuset. I skrivande stund har fortfarande ingen blivit gripen för brottet.

Andra skolnyheter som har susat förbi under veckan är att Malmö stad kommer att satsa mer på fritidshemmen. 39 förste fritidspedagoger kommer att rekryteras och kommunen bekostar en uppdragsutbildning med syfte att utbilda 70 medarbetare till legitimerade grundskollärare med inriktning fritidshem. Läs mer om det här.

Lärarbristen har gjort att Malmö stad vänder sig till de nordiska grannländerna för att se om arbetslösa lärare där kan tänka sig att komma till Malmö och jobba. Läs mer om det arbetet här. 

I veckan har också 1200 elever samlats på Malmö Live för att tillsammans bilda en gigantisk kör. Läs mer om Tvåornas kör och deras konsert här.

Skolinspektionens granskning av 36 förskolor visar att arbetet med jämställdhetsuppdraget i förskolan är otillräckligt. Här kan du läsa en sammanfattning och även ladda hem hela rapporten.

Foto: Colourbox

kommentarer

 1. Hur prenumererar man på Pedagog Malmös nyhetsbrev? Vi sitter på APT och ingen kan hitta hur man anmäler sig för att få nyhetsbrevet. Det går bara att starta prenumenation på Hållbart Malmö.
  hälsningar Anna-Karin Nilsson, Universitetsholmens komvux.

  1. Hej!

   Det går tyvärr inte att enbart prenumerera på nyhetsbrevet – utan det man får göra är att prenumerera på blogginlägg. Det gör du genom att öppna ett blogginlägg och scrolla så långt ner du kan. Där kan du skriva in din mailadress. Då får du ett mail varje gång ett blogginlägg publiceras.

   Ett annat alternativ är att du följer oss via facebook, twitter eller google + där vi varje fredag lägger ut nyhetsbrevet.

   Vänligen
   Johanna
   Pedagog Malmö

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slumpa en artikel