Publicerat:

Vilken samlad kraft!

Jag är nyligen hemkommen från ett 24 timmars långt möte med skolledning och våra förstelärare. Ok, vi sov där emellan också och lagade mat tillsammans :).

Vi bestämde i höstas att vi skulle åka iväg på internat tillsammans för att både utvärdera vårt arbete tillsammans men även att lägga upp strategier inför framtiden.

Bygga med tegelstenar

Det känns verkligen som att vi har skapat en mycket god grund att stå på. Studierogrupper startades för 1,5 år sedan. De leds av våra förstelärare som fungerar som processledare. Målet ifrån början var att förbättra studieron på skolan. Detta har fått en stor genomslagskraft på skolan men även en spridningseffekt i staden. Nu tar våra förstelärare nästa steg med att koppla på arbete kring språkutvecklande arbetssätt, i samma redan befintliga grupper. Tanken är att vi lägger på en tegelsten på en annan, men att det ena får inte ta ut det andra. Betyg och bedömning är den tredje tegelstenen. Allt hänger ihop, och målet är såklart att våra elever ska få de bästa tänkbara förutsättningar för att lyckas med sina studier. För att nå dit, krävs trygghet, tydlighet, mål och visioner inom personalgruppen. Skolledningens roll i detta är att bl a ge förutsättningar.
Vi tittade genom vår verksamhetsplan. Ni vet, det är så lätt att det är en plan bara för att det ska vara en plan. Vårt mål är såklart, som vi alltid säger så fint, att den ska hållas levande. Denna gång SKA den hållas levande! Vi pratade ordentligt igenom vår pedagogiska grundsyn, och våra mål med den. Vi hade livliga diskussioner. Det är lätt att säga att vi ska ha en samsyn, men vi alla är olika, så är det bara, men målet såklart är att nå en samsyn, och vi är på väg!

Kommunikation

Diskussioner om att förbättra kommunikationen mellan skolledning och förstelärare hade vi också som en punkt. Vi var enade att den kan bli bättre. Både skolledning och förstelärare vill mycket och vi har vid ett flertal gånger upptäckt att vi har arbetat parallellt. Med bra saker visserligen på bägge håll, men att vi har missat att kommunicera med varandra. Så värdefullt att få tid att prata om dessa saker.
Efter 24 timmar tillsammans och en utvärdering mot slutet visar att vi är på väg mot något riktigt bra. En samlad kraft som tillsammans med resten av skolan kommer att nå längre än stjärnorna!
Ha en fin helg!
/Annika
Bild: Colourbox

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.