Gå direkt till innehållet

Det snackas om…

Publicerat: Skribent: Red. Pedagog Malmö
Ordet news står på färgglada block.

Det är fredag och det är dags att sammanfatta några av de skolnyheter som har publicerats under veckan som har gått.

Malmös grundskolors upptagningsområde kan komma att göras om. Istället för den absoluta närhetsprincipen som hittills har styrt på vilken skola ett barn blir placerat, kommer kommunen att använda sig av en relativ närhetsprincip. Det innebär att elever kan nekas plats på en skola, trots att de bor närmast den skolan. Läs mer om förslaget, som ska upp till politisk diskussion nästa vecka, här.

Uppdrag granskning har denna vecka gjort ett program om fusk med de nationella proven. Här kan du se programmet och här kommer du till den samlade sidan med flera olika artiklar i ämnet.

Senaste tidens bråk på Värnhemsskolan har blivit mycket uppmärksammat. Men denna veckan har skolan satsat på ett kärlekstema. Hör radioreportaget från skolan här.

Trevlig helg!

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!