Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Inspirationskväll med SYD-SMaL och Malmö Högskola

I veckan bjöd SYD-SMaL tillsammans med Malmö högskola in till en inspirationskväll med Esperanza Salazar från BackaskolaKvinna föreläser framför projicerad presentation.n i Lund. Vi fick en inblick i hur en matteverkstad kan vara inredd och uppbyggd. Esperanza berättade på ett väldigt inspirerande sätt om sitt arbete i matteverkstaden. Hur hon genom estetiska uttrycksformer låter barnen skapa, förändra, se och uppleva matematiska begrepp. Hon delade med sig av aktiviteter och konkreta idéer för att inspirera oss deltagare.

Kvinnor pratar samtidigt som de pysslar.Vi som var på plats fick genom workshops bland annat prova på olika aktiviteter så som spegelsymmetri, pappersvikning, geometriska figurer med geobräde, division och tal i bråkform med klockan som redskap.

Den 19 april bjuder SYD-SMaL in till en ny inspirationskväll med Esperanza Salazar på Malmö Högskola. Då kommer det att handla om matematik och pappersvikning. www.smal-matte.com

Text och bild: Carina Bognäs

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.