Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Inspirationskväll med SYD-SMaL och Malmö Högskola

I veckan bjöd SYD-SMaL tillsammans med Malmö högskola in till en inspirationskväll med Esperanza Salazar från Backaskolasydsmal-1n i Lund. Vi fick en inblick i hur en matteverkstad kan vara inredd och uppbyggd. Esperanza berättade på ett väldigt inspirerande sätt om sitt arbete i matteverkstaden. Hur hon genom estetiska uttrycksformer låter barnen skapa, förändra, se och uppleva matematiska begrepp. Hon delade med sig av aktiviteter och konkreta idéer för att inspirera oss deltagare.

sydsmal-2Vi som var på plats fick genom workshops bland annat prova på olika aktiviteter så som spegelsymmetri, pappersvikning, geometriska figurer med geobräde, division och tal i bråkform med klockan som redskap.

Den 19 april bjuder SYD-SMaL in till en ny inspirationskväll med Esperanza Salazar på Malmö Högskola. Då kommer det att handla om matematik och pappersvikning. www.smal-matte.com

Text och bild: Carina Bognäs

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.