Gå direkt till innehållet

Det snackas om…

Publicerat: Skribent: Johanna Ravhed
News står på färgglada block.

I Pedagog Malmös nyhetsbrev sammanfattar vi varje vecka några av de skolnyheter som har publierats i veckan. Framförallt som rör Malmö men även andra intressanta nyheter.

Vi har tidigare rapporeterat om att Malmö Stad har gett sig ut på lärarjakt i några av våra nordiska grannländer. Nu har resultaten börjat synas. Nya lärare har hittats ibland annat Finland och Danmark. Läs mer om jakten här.

En annan nyhet som slog ner som en bomb hos Plusgymnasiets elever var att skolan i Malmö kommer att stängas ner. Läs mer om beslutet här och här.

Under veckan som har gått har Skolverket publicerat statistik som visar att barngrupperna på fritidshemmen minskar. Även andelen anställda som har en pedagogisk högskoleexamen fortsätter att minska. Bara 42 procent har rätt utbildning.

Här kan du läsa en kort sammanfattning och för dig som vill veta mer så klickar du här för att gå direkt till källan. Här hittar du också statistik på kommunnivå.

Illustration: Colourbox

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!