Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Det snackas om…

Ordet news står på svart bakgrund Word ’News’ of the yellow square pixels on a black matrix background

I Pedagog Malmös nyhetsbrev sammanfattar vi varje fredag några av de skolnyheter som har publicerats i veckan.

Mycket av skolnyheterna denna vecka har kretsat kring presentationen av Skolkommissionens slutbetänkande. Reaktionerna har varit många och kritiken har inte låtit vänta på sig. Här kan du gå direkt till källan och här finns en artikel som sammanfattar reaktionerna.

För att få lärare att söka sig till gymnasiesärskolan testar nu Malmö stad att införa en ny modell vid anställning. Lärare som anställs får möjlighet att läsa in speciallärarkompetensen parallellt. Läs mer om modellen här.

Till slut tog det stopp för de tre gymnasieeleverna som flera gånger tagit sig in i skolans datasystem. På det viset har de kunnat ta del av bland annat prov innan själva provtillfället. Nu är de alla tre misstänkta för dataintrång. Läs mer här.

Illustration: Colourbox

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slumpa en artikel