Publicerat:

Det snackas om…

På fredagar bjuder Pedagog Malmö på en sammanställning av några av veckans skolnyheter.

Historien om Diamantens förskolebibliotek har nått hela vägen till Kina. I veckan kom nitton ledare från Kina på studiebesök för att få veta mer. Det var delegationens enda stopp i Sverige. Läs mer om besöket här. 

Att använda sig av forumspel kan motsättningarna bli tydligare. Metoden har använts i en kurs om att motverka rasism och främlingsfientlighet. Kursen ges genom Malmö högskola och har samlat ett 40-tal pedagoger. Läs mer här.

Barnen på Kirsebergsskolan fick en rejäl överraskning när de kom till skolan. Läs mer om föräldrarnas överraskning här.

Illustration: Colourbox

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.