Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Ett helare Malmö – Fokus på Afrika

Kvinna sitter på bänk vid Triangeln.

I år kom den tredje och sista filmen i serien Ett helare Malmö. Bakgrunden till filmerna finns i frågan ”Var finns kvinnorna i historieundervisningen?”. Alla tre filmerna ger röst åt kvinnor som har varit med och påverkat utvecklingen i sina födelseländer. Samtidigt väcker det frågor kring just avsaknaden av kvinnor i våra traditionella historieböcker, vilket kan leda till att undervisningen får nya dimensioner efter att ha sett denna filmtrilogi.

De två tidigare filmerna har handlat om Latinamerika och Iran. I den tredje handlar det de afrikanska länderna Somalia, Kongo, Sudan tillsammans med Jemen på den arabiska halvön. Till alla filmerna finns det gedigna handledningar som hjälper arbetet i klassrummet.

Filmerna finns i Selma och är tillgängliga för alla inom Malmö stads skolor:
Fokus på Latinamerika
Fokus på Iran
Fokus på Afrika

Tillhör man en friskola eller en annan kommun går det bra att kontakta mig.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.