Publicerat:

Mäta längd – praktisk matematik i närmiljön

Vi, jag och Angelina Briggner, har arbetat fram ett lektionsmaterial i matematik Mäta längd. Tanken är att eleverna genom ett undersökande arbetssätt, mäta med olika mätverktyg från det informella till det formella och att skapa sina egna mätverktyg, ska få en känsla för nutida och äldre måttenheter.

Vi söker en klass, F -2, som vill hjälpa oss att testa materialet. Lektioner inne varvas med lektioner ute. Genom samarbete och de gemensamma samtalen som uppstår erfar eleverna och tillägar sig verklighetsnära erfarenheter som underlättar vid mer teoretiskt arbete.

Är du intresserad av att veta mer? Hör av dig till eva.hornblad@malmo.se

7 Kommentarer

    Hej
    Jag är matematikansvarig i en årskurs 2 i Sjöbo. Vi arbetar mycket redan med praktiskt material, vilket är väldigt uppskattat av mina elever. Hade varit spännande att få möjlighet att testa detta material.
    //Susanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.